Известие

Collapse
No announcement yet.

програмиран тунинг чип rom за ecu

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Както се изрази един член на форума, "Това не е режи па яж"... Трябва да отидеш при някой дето знае какво прави и има подходящите инструменти с които точно да определи състоянието на колата. При всякакви други опции шанса да осереш нещо е много по-голям от шанса да подобриш нещо, ако ще да е с чип от на скуадра дедо му.

Comment

---
      Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 22:21.
      Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Няма да тръгне кой знае колко тази 1.6-ца. Ще стане малко по-пъргава и с по-плътен звук Както усещаш климатика така ще усетиш чипа.

Другото освен това което можеш да направиш е да вземеш една шайба долу за вала от ферариста. На малкия мотор му се отразява много добре.

Но недей да очакваш чудеса. Като конски сили няма да извади повече от +8 тъй като сместа и авансите във високи натоварвания и обороти са оптимизирани почти на максимум за сметка на ниски и средни където въртящия момент ще се увеличи достатъчно за да накара колата да ускорява по-бързо в градски условия, на къси разстояния.

И на края всичко зависи от състоянието на мотора Похарчава ли "доволно" масълце, няма да ги стигнеш +8те к.с. като максимална мощност.
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

за нашите т.с. е по добре с чип според мен доста са бедни във високите нищо не пречи да се дръпне аванса и да се пусне малко повече гориво а ревизия според мен не ти е ннужна ако мотора е ок .. смисъл моя е на мн километри препушва си във високите обороти но всяка седмица му зимам здравето .. и от червеното не излиза събота и неделя да не ти казвам и с кво масло съм го карал в такива режими ! ти сам си решаваш ако очакваш някакъв як вървеж след чипа се откажи ..
          alfa romeo 145 QV 15.38 (400m)
          Fiat punto GT in progress ~200hp

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
            Няма да тръгне кой знае колко тази 1.6-ца. Ще стане малко по-пъргава и с по-плътен звук Както усещаш климатика така ще усетиш чипа.

Другото освен това което можеш да направиш е да вземеш една шайба долу за вала от ферариста. На малкия мотор му се отразява много добре.

Но недей да очакваш чудеса. Като конски сили няма да извади повече от +8 тъй като сместа и авансите във високи натоварвания и обороти са оптимизирани почти на максимум за сметка на ниски и средни където въртящия момент ще се увеличи достатъчно за да накара колата да ускорява по-бързо в градски условия, на къси разстояния.

И на края всичко зависи от състоянието на мотора Похарчава ли "доволно" масълце, няма да ги стигнеш +8те к.с. като максимална мощност.
            Благодаря за коментара, действително ме ориентира да не си правя експерименти. Маслото, както го сложа така го махам, колата не ми гори дори и 50 гр. Колата е пазена и не е карана душманската.
            Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

Comment

Първоначално публикувано от flipz Покажи съобщение
              До колкото ми обясниха е промяна на времената и аванса и че трябва да си ревизирам двигателя и тогава да слагам чип, защото можело да окотя мотора.
              Чак да окотиш двигателят не ми се вярва! този чип не вдига мощността чак толкова! по скоро става по богата сместа във високите- не само, но е една от характеристиките. Следователно помага да не се окоти двигателя от детонации.

Поздрави
              sigpic
              Alfa 146 1.6 TS ---> 2.0 TS Remapped by Oem
              FIAT TIPO 1.6 DOHC

Comment

На тоя мотор не си струва упражнението (зависи пак от цената на чипа де може да случиш някоя промоция) Моята 6-ца е бедна на бензин, затова я карам на газ
                sigpic
                156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                  На тоя мотор не си струва упражнението (зависи пак от цената на чипа де може да случиш някоя промоция) Моята 6-ца е бедна на бензин, затова я карам на газ
                  Или както се казва :" Лекия атмосферен тунинг е безсмислен.Целта е да го осъзнаеш по най-евтиния начин."
                  Fiat Punto 1.4GT 1996
                  Hyundai Tucson 2.0 2007
                  Renault Clio 1.5 2019

Comment

Working...
                  X